• Aparat profesional de gatit Sous-Vide Taurus Roner Clip, 800 W, temperatura reglabila 0-90ºC, timp de gatit pana la 99 de ore (Negru/Inox) 8414234170019
Aparat profesional de gatit Sous-Vide Taurus Roner Clip, 800 W, temperatura reglabila 0-90ºC, timp de gatit pana la 99 de ore (Negru/Inox) 8414234170019

Aparat profesional de gatit Sous-Vide Taurus Roner Clip, 800 W, temperatura reglabila 0-90ºC, timp de gatit pana la 99 de ore (Negru/Inox) 8414234170019

899.99 lei
This product is no longer for sale, you will be redirected to similar products in 15 seconds

Description

RONER CLIP - Aparat de gatit prin metoda Sous-vide Informatii despre metoda de gatit Sous-vide     Sous-vide (pronuntie su-vid) este o tehnica de gatit din bucataria franceza, ce se bazeaza pe controlul temperaturii de preparare a alimentelor. Terminologic, sous-vide inseamna „in vid”, si presupune ca prepararea mancarii sa se realizeze in punga vidata, prin fierbere in apa, la o temperatura prestabilita. Prin aceasta tehnica se obtin rezultate imposibil de atins prin metode traditionale de gatit.Principiul metodei de gatit Sous-vide a fost descoperit de Benjamin Thompson, un inventator francez care la sfarsitul secolului al XVIII-lea studia conductivitatea termica a diferitelor materiale. Descoperirile sale au prins contur o data cu aparitia si producerea pungilor pentru vid, acestea putand fi introduse in apa, la temperaturi foarte ridicate.       Bucatarii francezi profesionisti au reinventat gatitul prin folosirea pungilor de acest fel in prepararea mancarurilor pretentioase si sofisticate. De exemplu, incepand din 1974, bucatarul francez Georges Pralus a folosit gatirea in vid pentru a prepara foie gras, prin aceasta metoda sa previna pierderea in greutate a alimentului gatit, pastrandu-i savoarea si aroma in acelasi timp.     Avantajul principal al gatirii Sous-vide este ca mancarea se pastreaza foarte bine in pungile vidate, conservandu-se sucurile naturale si aromele, care in gatirea traditionala s-ar pierde/diminua. Totodata, spre deosebire de gatirea in bain marie (unde temperatura de gatire creste), metoda Sous-vide permite un control mai mare al temperaturii, pastrand-o constanta.Regimul termic in gatirea Sous-vide este mai jos decat in gatirea traditionala, ceea ce rezulta intr-un preparat mai suculent, in cazul carnii si pestelui. In cazul legumelor, metoda Sous-vide permite prepararea sub punctul de fierbere al apei, gatind legumele si lasandu-le crocante in acelasi timp.   Avantajele gatirii Sous-vide   Gatitul traditional sau „pe aragaz” nu permite un control foarte precis al temperaturii focului. Este nevoie de multa pricepere si maiestrie ca o bucata de friptura sa fie gatita la fel cu o alta, sa fie crocanta si suculenta in acelasi timp. De asemenea, metoda traditionala are nevoie de mai mult timp decat poate am fi dispusi sa acordam, iar in bucatariile restaurantelor cu siguranta timpul de gatire este un factor deosebit de important.Cu siguranta, din acest punct de vedere metoda Sous-vide vine la pachet cu o serie de beneficii, astfel:   Se pastreaza consistenta alimentelor, evitandu-se pierderea masiva in greutate a carnii si nu numai; *este cunoscut deja ca orice tip de carne, prin gatirea traditionala, pierde cel putin un sfert din consistenta initiala, chiar si mai mult daca este gatita prea mult/la o intensitate prea mare a focului.carne farfurie      Se pastreaza gustul mancarii; gatindu-se in sucul propriu, preparatul ramane suculent si are savoare; Se evita arderea sau prajirea excesiva a mancarii; in momentul in care se ajunge la punctul final de gatire, prin metoda Sous-vide se pastreaza preparatul la temperatura aleasa; prin urmare, nu este nevoie ca cineva sa supravegheze constant procesul de gatire; *din acest punct de vedere, metoda Sous-vide scurteaza foarte mult timpii de gatire in bucatarie, asigurand o flexibilitate crescuta pentru persoana/persoanele care gateste/gatesc.   Preparatul este gatit uniform, fiind expus la aceeasi temperatura pe toata suprafata sa spre deosebire de gatitul „la tigaie”, unde focul incinge suprafata tigaii mai intens pe margini decat pe centru, sau invers, in functie de intensitate.     CARACTERISTICI: 800W Controlul precis al timpului si temperaturii de gatire Temperatura cuprinsa intre 0 si 90ºC reglabila la intervale de 0,5ºC Timp de gatit pana la 99 de ore Sistem de fixare adaptabil la orice vas de lucru Capacitatea vasului de lucru : 6 -15 litri Oprire automata in caz de lipsa de apa sau supraincalzire Ecran LCD cu afisajul timpului  si temperaturii de gatit  Avertizare acustica la sfarsitul timpului de gatire LED de functionare   

Similar products

Reviews ( Reviews)

This product has no review.

Be the first to write a review

Do you own or have seen the product?

Tell us your opinion and rate it

Add review