22 products
Zestrea Cupaj Demidulce Rose 0.75 L

Zestrea Cupaj Demidulce Rose 0.75 L

Product Details

Acest  Vin Zestrea Cupaj Demidulce Rose 0.75 L  are o culoare roz intens, iar la nivel olfactiv se resimte un buchet de arome fructate (fragi, grapefruit rosu), dar si dominatii florale (orhidee, trandafir), supuse unui continut mineral sugestiv. La nivelul papilelor gustative se  creeaza tensiunea si senzatia potrivita, data de notele de citrice, grapefruit, portocale rosii si rodie. Acest  Vin Zestrea Cupaj Demidulce Rose 0.75 L  este un vin bun de consumat intr-o varietate foarte mare de optiuni culinare cum ar fi bucataria asiatica (sushi, delicatese marine), salatele cu ton, preparatele la cuptor pe baza de curcan, pui, peste, dar si branzeturile semitari sau deserturile in care sunt inserate fructe proaspete, deshidratate sau confiate. Încă din antichitate, localnicii din Dobrogea cultivau pe aceste terenuri viţă de vie. Anual se culeg 25.000 de tone de struguri din care rezultă 18 milioane de litri de vin, aproape echivalentul unui litru de vin pt fiecare român. Câteva mii de oameni muncesc din primăvară până toamna târziu la culesul viei. Atracţia principală a domeniului viticol Murfatlar este crama. Crama adăposteşte aproape 40 de ani de tradiţie. Sticlele prăfuite stau cuminţi, stivuite pe rafturi. Sunt o mulţime de arome aici. Unele fine, delicate, proaspete, altele mai grele, puternice, pline de personalitate. Toate se îmbină în armonie deplină şi formează licori din cele mai subtile. Şi, cum bine ştim, cu cât e vinul mai vechi, cu atât e mai bun. Cine nu a fost măcar o dată la Crama Murfatlar nu știe ce a pierdut… Cel mai vândut vin din România își spune povestea chiar în mijlocul podgoriei Murfatlar ce se întinde pe 3000 de hectare în inima Dobrogei.Să bei un vin bun într-în restaurant de excepție este minunat, dar să degusti câteva soiuri de vin într-o cramă aflată chiar în mijlocul boabelor de struguri care au făcut celebru vinul este chiar un privilegiu! Intrând în cramă te transpui într-o atmosferă tipic românească, unde taraful te face să te simți deosebit. Dacă ai talent, îl poți chiar acompania, iar noi am avut parte de un acompaniament de excepție Chiar dacă a intrat în competiție cu marile și vestitele podgorii ale țării , abia la începutul secolului al XX-lea, a ajuns ca în prezent în podgoria Murfatlar să se producă unele dintre cele mai bune vinuri din țară. Dealurile molcome de la Murfatlar, protejate de vecinătatea prietenoasă a Mării Negre asigură condiții de microclimat optime pentru obtinerea de struguri de cea mai bună calitate. La Murfatlar se produc vinuri roșii, albe și roze, seci, demi-seci, demi-dulci, dulci și licoroase. De la înființare până în anul 2000 Crama Murfatlar a funcționat ca proprietate a statului. În anul 2000 a fost privatizată, când un grup privat a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni. Murfatlar România SA, deține 3000 de hectare de viță de vie, fiind cel mai mare producător de vinuri din România. Link producator Link produse
22 products

Reviews (16 Reviews)

General rating

4.5 (16 Reviews)

Do you own or have seen the product?

Tell us your opinion and rate it

Add review