Product Details
Chardonnay reprezinta soiul de baza in cadrul podgoriilor Murfatlar, iar acest Zestrea Chardonnay Demidulce Alb 0.75 L este fabricat din struguri culesi tarziu, in urma supracoacerii avansate. Este fermentat in vase de inox si invechit in sticle, pastrandu-si astfel aroma si taria (12% vol. alc.). Acest Zestrea Chardonnay Demidulce Alb 0.75 L este de culoare galbena-aurie, cu inflexiuni lucioase, specifice spicelor de grau coapte, si prezinta un buchet floral clar, cristalin. Are un parfum placut, dulceag si armonios. La temperatura optima de servire (7-11°), gustul ii este definit ca fiind dulce-elegant, cu un pronuntat rever de stafide proaspete, specific soiului din care face parte (Chardonnay). Are o evolutie buna in urma maturarii, iar in urma invechirii vinul capata un gust bogat, consistent, ‘vindecator’ si un parfum pronuntat de stafide si fagure de miere, avand tendinta de indulcire (trecand in clasa vinurilor dulci). Încă din antichitate, localnicii din Dobrogea cultivau pe aceste terenuri viţă de vie. Anual se culeg 25.000 de tone de struguri din care rezultă 18 milioane de litri de vin, aproape echivalentul unui litru de vin pt fiecare român. Câteva mii de oameni muncesc din primăvară până toamna târziu la culesul viei. Atracţia principală a domeniului viticol Murfatlar este crama. Crama adăposteşte aproape 40 de ani de tradiţie. Sticlele prăfuite stau cuminţi, stivuite pe rafturi. Sunt o mulţime de arome aici. Unele fine, delicate, proaspete, altele mai grele, puternice, pline de personalitate. Toate se îmbină în armonie deplină şi formează licori din cele mai subtile. Şi, cum bine ştim, cu cât e vinul mai vechi, cu atât e mai bun. Cine nu a fost măcar o dată la Crama Murfatlar nu știe ce a pierdut… Cel mai vândut vin din România își spune povestea chiar în mijlocul podgoriei Murfatlar ce se întinde pe 3000 de hectare în inima Dobrogei.Să bei un vin bun într-în restaurant de excepție este minunat, dar să degusti câteva soiuri de vin într-o cramă aflată chiar în mijlocul boabelor de struguri care au făcut celebru vinul este chiar un privilegiu! Intrând în cramă te transpui într-o atmosferă tipic românească, unde taraful te face să te simți deosebit. Dacă ai talent, îl poți chiar acompania, iar noi am avut parte de un acompaniament de excepție Chiar dacă a intrat în competiție cu marile și vestitele podgorii ale țării , abia la începutul secolului al XX-lea, a ajuns ca în prezent în podgoria Murfatlar să se producă unele dintre cele mai bune vinuri din țară. Dealurile molcome de la Murfatlar, protejate de vecinătatea prietenoasă a Mării Negre asigură condiții de microclimat optime pentru obtinerea de struguri de cea mai bună calitate. La Murfatlar se produc vinuri roșii, albe și roze, seci, demi-seci, demi-dulci, dulci și licoroase. De la înființare până în anul 2000 Crama Murfatlar a funcționat ca proprietate a statului. În anul 2000 a fost privatizată, când un grup privat a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni. Murfatlar România SA, deține 3000 de hectare de viță de vie, fiind cel mai mare producător de vinuri din România. Link producator Link produseUseful links
Home > vinuri > vin alb dirom-v.roHome > vinuri > vin alb fabricate de dirom-v.roHome > vinuri > vin alb Reduceri de la 50%Home > vinuri > vin alb PortocaliuHome > vinuri > vin alb Portocaliu dirom-v.roYou`ve viewed 48 of 109 products
Reviews (16 Reviews)
General rating
4.5 (16 Reviews)