Amestec de condimente aromatice, tip Curry Madras care se poate utiliza pentru diferite mâncăruri indiene autentice cu curry
Poate fi folosit pentru marinarea cărnii de pui, porc, vită sau peşte.
Se poate adăuga în diferitele preparate culinare: sosuri, supe, orez sau în legume.
Curry-ul este un amestec de condimente galben închis spre portocaliu cu un gust specific.
Praful de curry a fost inventat de către coloniştii englezi din India în încercarea de a cuprinde diversitatea bucătăriei indiene într-un singur mixt.
În prezent praful de curry este răspândit în multiple combinaţii în întreaga lume.
Nu există o reţetă unică şi nici măcar una standard, poate cuprinde 10-20 de condimente dar din nici un amestec de curry nu lipseşte praful de curcumă, cel care dă culoarea acestui mixt.
În funcţie de sortiment, ingredientele amestecului de curry, sunt fructate, aromate sau iuţi.
Se poate adăuga în mâncăruri cu orez, carne, peşte şi legume.
Pentru a oferi o experiență de navigare mai bună, site-ul web utilizează cookie-uri tehnice, analitice, de profilare și de la terțe părți. Continuând să navigați pe site-ul web, acceptați utilizarea cookie-urilor. Dacă doriți să aflați mai multe informații sau să renunțați la toate sau la unele dintre cookie-uri.