• Pastura 100g Albina Carpatina
Pastura 100g Albina Carpatina

Pastura 100g Albina Carpatina

40.88 lei
This product is no longer for sale, you will be redirected to similar products in 15 seconds

Description

Pastura 100g Albina Carpatina Păstura este polenul depozitat în faguri ce fermentează in mod natural sub influenţa substanţelor adăugate de albine, a microorganismelor şi datorită condiţiilor de temperatură, umiditate şi a modului de conservare. In urma fermentaţiei care durează aproximativ trei luni, rezultă un produs diferit de polenul iniţial şi are o valoare terapeutică şi antibiotică de trei ori mai mare decât acesta. De asemenea are şi o digestibilitate mai mare pentru că granulele de polen sunt deschise, datorită degradării exinei (peretele celular al polenului) prin fermentaţie. Albinele tinere care încă nu zboară (aflate în primele şapte zile de viaţă), preiau polenul de la cele lucrătoare, îl fărâmiţează cu mandibulele, îl frământă adăugându-i enzime produse de glandele faringiene şi îl presează cu lovituri de cap în celulele fagurilor. Celulele se umplu cu polen cam 2/3 din volum, peste care se adaugă miere în ultima treime şi totul se închide cu o peliculă fină de ceară. În acest fel celula fagurelui este închisă ermetic iar procesul de fermentaţie poate începe. Transformarea polenului în păstură cuprinde trei stadii:1. Primul stadiu constă în dezvoltarea bacteriei Pseudomonas aeroba care consumă întreaga cantitate de oxigen prezent în faguri, ceea ce conduce la autoaxfisierea bacteriei.2. În al doilea stadiu, în lipsa oxigenului, se produce dezvoltarea unei alte bacterii: Lactobacillus. Aceasta foloseşte glucidele ca sursă de oxigen, producând, în schimb, acid lactic, concentraţia acestuia ajungând la 3,2%; de asemenea se observă o creştere a conţinutului de vitamine din complexul B.3. În cel de al treilea stadiu, între a 7-a şi a 15-a zi, activitatea de transformare a polenului în păstură este continuată de drojdiile din genul Saccharomyces, care utilizează resturile de glucide. În acest ultim stadiu se produce fermentaţia finală a polenului, iar pH-ul produsului ajunge la valori cuprinse între 4 şi 4,2. Prin aceste transformări, polenul capătă însuşiri valoroase:- capacitatea germinativă a polenului dispare în 1-2 zile, datorită unor secreţii enzimatice ale glandelor mandibulare ale albinelor;- zaharoza este transformată în monozaharide;- monozaharidele sunt parţial transformate în acid lactic, în prezenţa unor enzime.- creşte conţinutul în vitamina K;- creşte gradul de conservabilitate în timp;- se eliberează conţinutul unui număr mare de granule de polen, datorită lizării exinei. Drept urmare păstura are proprietăţi valoroase datorită unui conţinut mai ridicat în monozaharide, vitamina K, enzime şi aminoacizi, a unui procent mai mare de polen cu exina lizată (deci mai uşor asimilabile) şi datorită unei acidităţi mai crescute, ceea ce reprezintă un factor esenţial în păstrarea şi menţinerea echilibrului metabolic. Mod de utilizare: 2 lingurite/zi (10g) - cate una dupa masa de dimineata si cea de seara. Contine: pastura 100g, 100% naturala.

Similar products

Reviews ( Reviews)

This product has no review.

Be the first to write a review

Do you own or have seen the product?

Tell us your opinion and rate it

Add review

From the same manufacturer