Radu Dobre, din Bucureşti, a reuşit să câştige în acest an trei medalii la Campionatele Naţionale Individuale pentru juniori de şah clasic, rapid şi blitz, el fiind vicecampion la şah clasic şi campion naţional la şah rapid şi la şah blitz.
„A fost «dragoste la prima vedere», după prima lecţie de şah jucând cu oricine acceptă provocarea. De atunci aproape toate weekend-urile şi le-a petrecut mergând la Club jucând şah cu aceeaşi bucurie ca în primele zile”, a declarat mama acestuia.
În timp ce alţi copii de vârsta lui Radu Dobre se joacă fotbal sau aleargă prin parc, el preferă să rezolve diagrame şi să studieze partidele 
Deşi are doar 10 ani, el a participat la peste 60 de competiţii oficiale, iar în 2015 chiar a obţinut împreună cu echipa Clubului o medalie de bronz la Campionatele Europene de Şah Rapid şi Blitz din Novi Sad, Serbia. 
De altfel, în acest an, el va reprezenta România la Campionatele Mondiale de şah pentru juniori la grupa sa de vârstă - 10 ani. Competiţia va avea loc în perioada 18 – 31 octombrie în Batumi, Georgia.
Radu Fabian Dobre îşi doreşte şi să participe la Campionatele Europene de şah pentru juniori care vor avea loc în Praga, Cehia, în perioada 17 – 28 august. Pentru a putea participa la aceste două campionate, Radu Fabian are nevoie de sponsori.