„Reţeaua de farmacii este doar partea vizibilă a afacerii. În paralel, vânzările angro către spitale, prin divizia de distribuţie Mediplus Exim, contabilizează un flux bănesc de sute de milioane de euro, bani publici. Structura grupului a fost încă de la începuturi, la finele anilor ‘90, netransparentă, incluzînd firme de tip offshore din Olanda, Cipru sau Insulele Virgine Britanice”, spun cei de la Rise Project.
În vara anului 2002, cei patru ar fi fondat în Insulele Virgine Britanice patru offshore-uri, câte unul pentru fiecare. Acestea ar jucat un rol important după trei ani când ar fi fost folosite în tranzacţii secrete de peste un sfert de miliard de euro.
„Celor patru firme din 2002 li s-au adăugat ulterior altele, înfiinţate tot în insulele din Caraibe. Patronii Sensiblu au ales nume pline de optimism pentru entităţile offshore între care aveau să curgă milioanele de euro: Suntoucher, Dream Catcher, Future Sun, Smooth Winds. Am identificat în baza de date a Mossack Fonseca nouă companii care au fost folosite de cei patru în tranzacţii ascunse”, mai arată jurnaliştii.
Ei îl dau drept exemplu pe Roger El Akoury care, pe 19 decembrie 2005, ar fi  împrumutat firma Wynding Investments din Insulele Virgine Britanice (IVB) cu 70 de milioane de euro pentru ca această companie „să-şi îndeplinească obligaţiile financiare”. Contractul menţionează că împrumutul va fi acordat nu mai târziu de sfârşitul lunii iunie 2006. Cu toate acestea, din documente din PanamaPapers reiese că Akoury era beneficiar al Wynding.
Ulterior, pe 21 decembrie 2005, Wynding ar fi cumpărat pentru 70 de milioane de euro 100% din acţiunile altei firme offshore, Consound Limited, tot din IVB. De altfel, şi consound i-ar aparţine tot lui Akoury.
În plus, în 2006, „Mediplus Exim, compania de distribuţie a medicamentelor, şi, respectiv, Sensiblu, lanţul de farmacii, au fost împachetate într-o nouă structură corporativă ce avea la capătul ei compania A&D Pharma BV, înregistrată în Antilele Olandeze în mai 2006. Unele dintre firmele offshore menţionate mai sus au deţinut acţiuni în A&D Pharma BV”,