Quinoa cu ciuperci, kale si cartofi dulci

Quinoa cu ciuperci, kale si cartofi dulci

Ingrediente quinoa cu ciuperci, kale si cartofi dulci

  • 1 cana quinoa;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 2 cartofi dulci, curatati si taiati cubulete;
  • 500g ciuperci, taiate;
  • 2 catei usturoi, tocati marunt;
  • 1 varza kale;
  • 1 pahar de vin alb sec;
  • 100g parmezan, dat pe razatoare;
  • sare si piper;

Mod de preparare quinoa cu ciuperci, kale si cartofi dulci

1. Fierbe quinoa cu 2 cani de apa, pana cand ajunge la punctul de fierbere. Apoi, acopera vasul si fierbe quinoa la foc mic, timp de 12-15 minute, pana cand apa se absoarbe.

2. Incalzeste uleiul de masline si adauga cartofii dulci si ciupercile. Caleste-le timp de 5-6 minute.

3. Adauga varza kale, vinul, un praf de sare si piper si gateste-le inca 10-12 minute, amestecand.

4. Legumele calite se adauga peste quinoa, apoi se presara parmezanul ras.

Informatii nutritionale quinoa cu ciuperci, kale si cartofi dulci

Calorii: 361

Grasimi: 12g

Proteine: 13g

Fibre: 6g

Carbohidrati: 51g

Pofta mare!