Logati-va pentru a putea crea un flux de stiri si produse compus din domeniile care te intereseaza.

Pret:Orice pret
Interese:Toate
Culoare:Toate culorile
Puloverul Shetland

Puloverul Shetland

Începe să se îngroașe gluma din punct de vedere al temperaturii și prin urmare trebuie să ne pregătim încet pentru ce va urma în următoarele luni.

O armă pe care ne putem baza este puloverul care vine în foarte multe variante din punct de vedere cromatic, al stilului, al imprimeului și a .

Tehnica de țesere a puloverului Shetland datează din secolul al -IX-lea de când nordicii au adus oile lor pe pământ scoțian.

Datorită condițiilor climatice nefavorabile oile produceau lână de calitate superioară și ușoară care era mai degrabă smulsă decât tunsă.

Această lână era toarsă, țesută și transformată în piesă vestimentară.  Datorită proprietăților speciale al lânei obținute era considerată o marfă unică și o monedă bună de schimb.

În trecut, puloverele Shetland erau țesute de femeile de pe insulă, iar lâna absorbea diverse mirosuri care se regăseau de regulă în preajma gospodăriilor respective.

Se spune că era imposibil să nu recunoști această lână după miros.

Fiecare pulover țesut din lână Shetlands diferea de la o regiune la alta.

Fie avea imprimeul Fair Isle fie aveau o textură proeminentă.

În prezent, le putem denumi pulovere Shetlands doar dacă lâna provine de pe insula scoțiană.

Multe brand-uri precum  au avut în colecția lor produse realizate din lână Shetland.

Puloverele Shetland nu au o textură proeminentă ca și cele și nu sunt la fel de subțiri ca și cele merino, dar sunt suficient de călduroase.

Purtarea unui pulover are mai degrabă un scop utilitar decât estetic, dar asta nu înseamnă că nu putem găsi unul pe măsură care să fie potrivit stilului nostru vestimentar.

Dacă dorești un astfel de pulover de poți bucura de o gamă cromatică variată fiindcă lâna este folosită și pentru imprimeul colorat Fair Isle.

În plus, este un element foarte bun din punct de vedere al -ului..