Logati-va pentru a putea crea un flux de stiri si produse compus din domeniile care te intereseaza.

Pret:Orice pret
Interese:Toate
Culoare:Toate culorile
Primăvară? Năpârlirea la pisici! Ce este de făcut şi care sunt cauzele năpârlirii excesive

Primăvară? Năpârlirea la pisici! Ce este de făcut şi care sunt cauzele năpârlirii excesive

Primăvara nu se poate lăuda doar cu regenerarea naturii, ci şi a… blănii pisicilor.

Năpârlirea este un proces natural de pierderii a părului şi, dacă pisicile străzii pierd mai mult păr primăvara şi vara şi reţin mai mult iarna, pisicile care trăiesc în case se pot confrunta cu această problemă în orice perioadă a anului.

Oricum ar fi, soluţii pentru a face faţă cu brio acestor perioade se găsesc.

Există câteva aspecte de care, dacă ţinem cont, vom vedea că perioada năpârlirii pisicii nu este atât de neplăcută precum pare, la prima vedere.

Dacă vi se pare, însă, că pisica năpârleşte excesiv, sunt şanse destul de mari să se confrunte cu o problemă medicală, ceea ce înseamnă că trebuie să contactaţi neapărat medicul veterinar.

Care sunt, în general, cauzele năpârlirii excesive: Alergii Viermi inelaţi Purici Probleme hormonale Dietă săracă Stres Tratament medicamentos nepotrivit SarcinăLactaţie Arsuri solare Când este năpârlirea caz de îngrijorare? Atunci când vi se pare că pisica se confruntă cu nevoia de a se curăţa obsesiva, de a se muşca şi chiar de a se zgâria, dar şi când pierde smocuri mari de păr şi continuă să se atingă în zonele respective, este necesar să o duceţi la medic, pentru un consult.

În schimb, ce se poate face cu năpârlirea, dacă este una obişnuită? Cum putem trece mai uşor peste această perioadă atât noi, cât şi mâţa? Oferindu-i o dietă echilibrată, sănătoasă, cu un meniu bogat în vitamine, în minerale şi în grăsimi bune, precum Omega 3 şi 6.

Acesta nu doar că încetinesc procesul năpârlirii, dar şi întăresc firul de păr, oferindu-i un aspect mai puternic şi mai sănătos.

Citeşte şi: Periind-o cu regularitate - Cu cât pisica are părul mai lung, cu atât cantitatea de par lăsată în urmă este mai mare.

Pentru a controla cantitatea de par ce ajunge pe obiectele din casă, dar şi pentru a evita ca ea să înghită o mare cantitate de păr, pe podea sau pe haine, pisica trebuie pieptănată cel puţin o dată pe zi.

Examinându-i blana, în timpul perierii – pentru a fi siguri că nu are purici sau alţi paraziţi, că pielea nu îi este iritată sau arsă, că nu are alergie la ceva, blăniţa trebuie examinată cu regularitate, mai ales dacă vi se pare că mâţa se confruntă cu năpârlire excesivă.

Îmbăind-o– Ştim, pisicile nu sunt mari fane ale îmbăierii, dar dacă se poate, ar trebui spălate măcar o dată pe lună, cu un şampon special.

Este chiar benefic în cazul lor, mai ales dacă se pot lăuda cu o blană lungă.

Veţi observa că în timpul spălării îi va cădea o mare cantitate din părul pe care urma apoi să îl piardă prin casă.

După îmbăiere, periaţi-o de cel puţin două-trei ori, pentru că blăniţa să i se aşeze frumos, dar şi pentru a acumula restul de păr pe care acesta îl pierde.

Citeşte şi:  Tunzând-o - Dacă pisica acceptă să fie tunsă, nu ezitaţi să faceţi acest lucru.

În plus, în special în zilele caniculare de vara, pisicile cu par lung suferă foarte mult de căldură, iar o blană mai scurtă le ajută să se răcorească mai uşor.

Foto wall: .