Povesti de Craciun pentru copii: Fratiorul de Craciun

Povesti de Craciun pentru copii: Fratiorul de Craciun

Undeva departe, tocmai la Polul Nord, in Laponia, se afla casa lui Mos Craciun. Padurile de brazi inzapezite inconjoara ca niste straji palatul sau. In jur este liniste si pustiu, dar inauntru, in atelier, munca este in toi, mai ales in luna decembrie. Atunci nu mai este timp de nicio pauza.

Mos Craciun isi privi calendarul si spuse:

Isi puse ochelarii lui cei rotunzi si incepu sa citeasca.

Piticul Barba Argintie isi nota in carnetelul sau toate dorintele copiilor si la fiecare ora cobora jos la pitici, pentru a le da noua lista de cadouri. Deodata, Mos Craciun isi duse mana la frunte si incremeni. Barba-Argintie sari ingrijorat.

Barba-Argintie lua foaia si incepu sa citeasca:

Mos Craciun, de doi ani, cu dor,

Iti cer doar un fratior.

Tu imi trimiti numai papusele,

Hainute si carticele.

Nicusor a primit un fratior,

Care deja a implinit un anisor..

Te rog mult, indeplineste-mi dorinta.

Te astept! Cu drag, Ancuta.

Lui Barba Argintie ii cazu scrisoarea din mana.

– Bebelus?! Dar noi cumva suntem berze? Berzele se ocupa cu acest fel de cadouri.

Mos Craciun se apleca, lua scrisoarea de jos, o citi din nou si rasufla deznadajduit. Pana acum nu i s-a intamplat sa nu indeplineasca vreo dorinta a unui copil. Ce sa faca?

Dupa putin timp, acestia se stransera in jurul lui. Barba-Argintie le povestise despre neobisnuita scrisoare, iar acum fiecare venea cu o idee.

Intr-un minut el se intoarse cu un pitic, care isi tinea capul mereu plecat. Mos Craciun se apropie de el, il apuca de barbie si il privi cu uimire. Piticul, intr-adevar, nu avea barba. Si daca ar fi purtat hainele lui de pitic, ar fi semanat cu adevarat cu un bebelus de om.

Mos Craciun izbucni in ras.