Planta care te vindecă de sindromul colonului iritabil

Planta care te vindecă de sindromul colonului iritabil

Mulți dintre noi suferă de sindromul colonului iritabil și la fel de mulți ignoră această afecțiune cu bună știință. Nu ni se pare periculoasă, însă netratată poate avea urmări grave. Așadar, putem lua măsuri din timp nu doar de a scăpa de problemă, dar și pentru a fi sănătoase pe termen lung.

Sindromul colonului iritabil este o boală care afectează, după cum îi spune și numele, colonul. Poate fi cauzată de stres, alergii alimentare sau infecții intestinale. Cele mai comune simptome sunt: dureri abdominale și crampe care trec după ce colonul este eliberat, balonare, gaze, episoade alternative de diaree și constipație, mucus în scaun, lipsa poftei de mâncare.

Citește și:

Proprietățile feniculului

Pe lângă o alimentație sănătoasă, bogată în fibre, yoga sau alte activități menite să te elibereze de stres, poți apela și la un ceai preparat dintr-o plantă care face minuni pentru colon. Este vorba de fenicul, un ingredient pe care îl întâlnim în bucătăria mediteraneană. Fenicul conține o serie de nutrienți care au proprietăți antiinflamatorii. Cel mai cunoscut dintre fitonutrienții conținuți de fenicul este anetolul care acționează precum estrogenul și care ajută la detensionarea mușchilor tractului intestinal.

Iată cum se prepară ceaiul de fenicul

Ingrediente

4-6 căni de apă distilată

Rădăcinile sau frunzele de la un fenicul proaspăt

Mentă proaspătă

Miere organică (opțional)

Un bol de sticlă pentru șase porții

O sită