Pizza cu blat din conopida

Pizza cu blat din conopida

Pentru multi dintre noi pizza este o placere vinovata. Ei bine, nu trebuie neaparat sa fie asa! Reteta de pizza cu blat din conopida este o interpretare sanatoasa si delicioasa a retetei originale, cu mai putine grasimi si calorii.

Ingrediente pizza cu blat din conopida

  • 250 g de conopida;
  • un ou mare;
  • 1/2 lingurita de oregano;
  • o lingura de parmezan;
  • 25 g de mozzarella;
  • 2 linguri de rosii pasate sau o conserva de rosii;
  • 1/2 ardei rosu, taiat julien;
  • o lingura de boabe de porumb din conserva;

Mod de preparare pizza cu blat din conopida

Mod de preparare pentru crusta

  1. Desfa conopida in buchetele, spal-o si marunteste-o la robotul de bucatarie.
  2. Conopida maruntita se adauga intr-o oala cu apa clocotita si se fierbe aproximativ 8-10 minute, dupa care se scurge bine si se lasa sa se raceasca.
  3. Pune conopida intr-un prosop curat si strange-o intr-o bila, pentru a scurge excesul de apa.
  4. Rastoarna conopida scursa intr-un bol, dupa care adauga: oul batut, parmezan, oregano, sare si piper (precum si alte condimente, la alegere).
  5. Dupa ce ai amestecat compozitia, adaug-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intinde-o uniform. Se coace in cuptor timp de 30 de minute.
  6. Amesteca rosiile pasate cu putina apa calda si adauga sosul rezultat pe crusta de pizza. Presara mozzarella rasa, adauga boabele de porumb si ardeiul taiat julien.
  7. Pizza se mai coace 10 minute pana cand mozarella se topeste.

Valoare nutritionala pizza cu blat din conopida

Calorii: 213;

Grasimi: 11 g (dintre care 5 g saturate);