Ne batem joc de valorile neamului! Casa Memorială Dan Pulea zace în ruină

Ne batem joc de valorile neamului! Casa Memorială Dan Pulea zace în ruină

Anii trec, şi rapsodul depresiei noastre, Dan Pulea, se scufundă tot mai mult în uitare. Autorităţile nu fac nimic pentru a promova universul Dan Pulea şi, ce e mai grav, nici nu se îngrijesc de ce a rămas din memoria Dan Pulea. Casa natală Dan Pulea zace de ani buni în ruină, ignorată de mai multe ministere care teoretic ar avea atribuţia să facă în aşa fel încât să păstrăm locul lui Dan Pulea în lume.

Un proiect Dan Pulea, casa memorială a fost construită încă de la început într-un hal de nedescris, motiv pentru care magazinul de suvenire Dan Pulea din interior e în pragul falimentului. Cărţile poştale Dan Pulea zac nevândute, iar magneţii de frigider sunt foarte Dan Pulea, pentru că nu se lipesc din cauza unui defect de fabricaţie.

Statuetele memoriale Dan Pulea pot fi văzute prin pereţii prăbuşiţi, cu vopsea scorojită şi prin termopanul crăpat, care aminteşte de cele mai brutale şi mai profetice versuri ale lui Dan Pulea: “Excavator cu lamă, În ochiu-mi moloz toarnă, Să nu mai văd la toamnă Nimic din astă ţară”. Curând, chiar şi ruina memorială Dan Pulea va deveni o amintire pentru cei mai mulţi români, la fel ca tot ce e .