Mihaela Bilic: ”Corpul nostru ştie să facă grăsime doar din aceste două ingrediente”

Mihaela Bilic: ”Corpul nostru ştie să facă grăsime doar din aceste două ingrediente”
Oricine are probleme cu greutatea ar trebui să restricţioneze consumul unor alimente, pe care corpul le transformă în grăsime, când sunt consumate în exces.   ”Primul lucru pe care trebui să îl organizăm când avem kilograme în plus este prezenţa zahărului. Zahărul se duce în ficat şi ficatul ştie să facă din el efectiv grăsime, fructoza din zahăr nu poate fi consumată prin mişcare şi atunci zahărul e principalul nostru duşman care ne schimbă metabolismul şi ne face să acumulăm grăsime. Atenţie, când zic zahăr, zic fructe în exces, zahăr ca atare şi alcool”, a explicat nutriţionistul Mihaela Bilic pentru . Al doilea duşman al siluetei o reprezintă făinoasele. Acestea se transformă în grăsime când sunt consumate în exces. ”Oricine care mănâncă mai mult făinos de o porţie cât palma şi nu fac mişcare, nu are cum să nu se îngraşe. Iar făinoasele înseamnă şi pâine neagră sau din cereale integrale care are la fel de multe calorii ca cea albă”, a completat dr. Bilic. Potrivit nutriţionistului, cei mai buni aliaţi în cura de slăbire sunt proteinele, adică peşte, carne, ouă.