MedLife aduce in Romania cel mai performant aparat RMN 3TESLA

MedLife aduce in Romania cel mai performant aparat RMN 3TESLA

Incepand din luna ianuarie, MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, dispune de un aparat performant de imagistica prin rezonanta magnetica (IRM), de 3Tesla – o noutate chiar si pentru clinicile occidentale. Acesta este disponibil pacientilor exclusiv in cadrul Hyperclinicii MedLife Grivita.

Avantajele unice ale aparatului RMN 3T vizeaza puterea dubla a campului magnetic, viteza mult mai mare de scanare si, implicit, obtinerea unor imagini mai clare comparativ cu cele inregistrate de aparatele RMN obisnuite, de 1T sau 1,5T. Acest fapt permite vizualizarea in detaliu a diferitelor structuri corporale si depistarea unor afectiuni in stadiu incipient.

Potrivit specialistilor, claritatea imaginilor captate de RMN 3T vine in sprijinul pacientilor care sufera de afectiuni cerebrale, ale coloanei vertebrale (hernii de disc, patologie vertebrala sau de cordon medular) si ale sistemului musculo-scheletal. De asemenea, acest aparat poate fi utilizat cu succes si pentru depistarea afectiunilor neurologice, ortopedice, abdominale si pelvine.

Datorita tehnologiei utilizate, RMN 3T permite medicilor radiologi sa diferentieze cu mai mare acuratete intre afectiunile benigne si cele maligne, acestea din urma putand fi depistate in stadiu incipient. Acuratetea imaginilor redate de aparat contribuie la detectarea tumorilor canceroase de dimensiuni milimetrice, RMN 3Tesla fiind eficient in depistarea cancerelor de prostata si de san. Astfel, complementar cu mamografia si ultrasonografia, RMN 3T ofera informatii care cresc gradul de acuratete a diagnosticului imagistic.

Mai mult decat atat, rezolutia scannerului 3T permite vizualizarea in detaliu a vaselor sangvine de dimensiuni foarte mici, angiografiile realizate cu RMN 3Tesla putand inlocui, in anumite cazuri, angiografiile invazive care se realizeaza prin cateterism.
In anumite circumstante, noul RMN reduce semnificativ timpul necesar examinarii fata de aparatele de 1,5T. In general, in functie de complexitatea investigatiei, aceasta poate dura intre 15 si 60 de minute. Durata mica de examinare si performantele aparatului pot limita sau chiar exclude utilizarea substantei de contrast si a sedativelor – un avantaj pentru pacientii cu varste fragede si pentru persoanele claustrofobe.

”Introducerea unui aparat de acest tip intr-o clinica MedLife reprezinta un pas important in modernizarea sistemului medical romanesc si in alinierea la standardele occidentale din domeniu. Ne bucuram sa punem la dispozitia pacientilor nostri aceasta metoda de investigatie de ultima ora, anual fiind descoperite alte noi beneficii ale acestui aparat. In 2009, de exemplu, o echipa de cercetatori din Ohio a descoperit ca RMN 3T poate fi utilizat cu succes in depistarea timpurie a cancerului mamar, avand un grad mai mare de acuratete comparativ cu mamografia si ultrasonografia”, a declarat Mihai Ciochinaru, Director Medical MedLife.

Avand o expertiza de 15 ani, MedLife a reusit sa se impuna pe piata de profil prin aplicarea unui sistem integrat de servicii medicale: ambulatoriu, laborator de analize, spital, imagistica, chirurgie, recuperare si relaxare, iar din 2010 si servicii farmaceutice.
La ora actuala, MedLife isi desfasoara activitatea in 7 Hyperclinici din Bucuresti si din tara, 8 laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 6 centre cu specializare unica si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

De asemenea, MedLife detine cel mai mare spital privat din tara, Life Memorial Hospital – rezultatul unei investitii de aproximativ 17 milioane de euro.