Kobido – masajul japonez cu efect de lifting

Kobido – masajul japonez cu efect de lifting

Kobido este un masaj japonez apărut la sfârșitul anilor 1400 destinat inițial samurailor, folosit ca metodă de relaxare după lungile batalii. O împărăteasă japoneză a furat secretul samurailor și a început să folosească acest tip de masaj pentru a-și păstra aspectul tânar al pielii.

Cuvântul kobido înseamnă „fosta cale către frumusețe” și este o tehnică ce folosește mișcări rapide și lente pentru a îmbunătați circulația sângelui și a limfei din zonele: umeri, gât și față. Kobido stimulează formarea de elastină și colagen, având ca efect netezirea ridurilor și iluminarea tenului.

Tonifierea mușchilor faciali, revitalizarea mușchiilor gâtului și efectul de lifting sunt principalele beneficii ale acestui tip de ridumasaj.

Un masaj Kobido are și alte efecte pe lânga cele legate de înfrumusețare. Este metodă antistress, te scapă de durerile de cap, îmbunatațeste vederea și reduce efectele bruxismului.

Citeste si: 

Acest tip de masaj începe cu o fază de purificare și una de hidratare în care pielea scapă de impurități și își recapătă elasticitatea, continuă cu o fază de energizare ce stimulează punctele de energie prin care trece energia vitala Qi (efect de lifting) și se încheie cu drenarea limfei (prin mișcări de alunecare).

Persoanele ce prezinta inflamații sau tăieturi la suprafața pielii nu trebuie să încerce această metodă de masaj.

O ședință de Kobido nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de minute. Este necesar ca masajul sa fie făcut o dată pe săptămână pentru ca efectele sale să fie maxime.