În vizită la Buddy Valastro, Regele Cofetarilor

În vizită la Buddy Valastro, Regele Cofetarilor

Buddy Valastro este cofetarul cu cele mai spectaculoase torturi din lume. Personaje de desene animate, nave spațiale, mașini de curse, animale, majoritatea în mărime naturală. Raluca Hagiu, redactorul-șef Unica, l-a vizitat pe maestrul prăjiturilor în atelierul său de creație din New Jersey, acolo unde se filmează și show-ul său, „Regele Cofetarilor“.

Buddy Valastro îmi strânge mâna cu zâmbetul pe buze. Poartă un halat alb pe care scrie, în dreptul inimii, Carlo’s  Bakery, numele lanțului său de cofetării, și Buddy, în dreapta, cu litere care curg dintr-una în alta, roșii, ca sucul de rodii. Halatul e puțin șifonat, dar asta mi-l face și mai simpatic. Îmi dă senzația că prioritatea lui sunt prăjiturile, nu aparențele.

Aici, la fabrica din New Jersey lucrează 300 de angajați care crează între 300 și 600 de torturi aniversare pe săptămână și prăjiturile pentru cele 11 cofetării Carlo’s Bakery, din New York, până-n Las Vegas. Buddy spune cu mândrie că fabrica ar putea livra și pentru 50 de cofetării. A făcut torturi pentru o mulțime de vedete: Oprah,  Rihanna, Beyoncé, J.Lo., Taylor Swift și altele, dar nu se laudă cu asta, ci cu moștenirea familiei, arta de a prepara cele mai bune deserturi.

„Regele Cofetarilor“, reality showul lui, este un format de succes prezent în peste 160 de țări, iar fanii abia așteaptă noile provocări ale sezonului 7, care se difuzează și în România din 4 noiembrie, în fiecare miercuri, de la ora 22:00, pe postul de televiziune TLC.  De cele mai multe ori, emisiunea se filmează în camera decorațiunilor. Un loc suficient de mare pentru torturile grandioase pe care le crează Buddy și echipa lui, majoritatea membri ai familiei.

Dar mai bine îl las pe el să îți dezvăluie secretele și extravaganțele artei sale.

Mai au dulciurile secrete pentru tine?

Da. Uneori îmi ia două, trei zile numai să-mi imaginez mecanica tortului sau cum să-l asamblez. Sezonul trecut am construit un crab care trebuia să-și miște picioarele. Băieții mi-au zis să-l las așa, dar m-am ambiționat. M-a sunat soția la 12 noaptea să mă întrebe ce Dumnezeu fac la ora aia la fabrică și i-am spus că încerc să fac crabul să se miște. Am reușit.

Spune-ne trei trucuri pe care oricine ar tebui să le știe când prepară dulciuri…

Unge forma cu puțin unt, chiar dacă folosești brandul meu de ustensile de bucătărie,  numai așa vei fi sigură că prăjitura va ieși din formă. Asigură-te că prăjitura e coaptă și în mijloc și folosește mereu ingrediente proaspete.

Cum arată programul tău?

În timpul verii am fost în Brazilia pentru o lună și jumătate, apoi am zburat spre Mexic, am stat o săptămână și m-am întors în Brazilia. Mâine mergem în Las Vegas pentru 3 zile, curând filmăm în Europa, vizităm 4 țări în 7 zile, apoi merg cu familia la Dinesyland și în vacanța de Anul Nou. Filmările la sezonul 7 durează până în februarie. Să trăiești altundeva pentru o săptămână e cool, dar pentru două luni e greu să stai departe de business.

Care este dulcele tău favorit?

Coadă de langustă, e cea mai bună.

Ce aduce nou emisiunea dincolo de ideile grozave de torturi?

O parte din misiunea sezonului 7 este să prezentăm cum deschid o cofetărie în Brazilia, una în Orientul Mijlociu, alta la Londra. Mi se pare că showul a ajutat toate cofetăriile din lume să devină mai bune.

În decembrie, revista Unica aniversează 18 ani de la lansare…

Oh, felicitări! Trebuie să vă facem un tort!

Chiar asta voiam să te întreb… Ce tort ne-ai face pentru aniversare?

Aș face un tort cu multe etaje și aș imagina elemente care să reprezinte secțiunile revistei, carieră, modă, frumusețe, lifestyle. Aș pune prima și ultima copertă în vârful tortului. Ba nu, aș pune prima copertă jos și pe cea mai recentă în vârf, ca să sugerez trecerea timpului și evoluția brandului.

Continuarea interviului și detalii de culise din celebra fabrică de dulciuri a lui Buddy Valastro, în Unica de noiembrie, din 26 octombrie la chioșcurile de presă.