Goldenseal de la Secom – antibiotic natural valoros

Goldenseal de la Secom – antibiotic natural valoros

Datorita recunoasterii de catre lumea medicala a proprietatilor sale curative extraordinare, planta Goldenseal a fost recoltata masiv, in secolul al XIX-lea, ajungand chiar sa fie in pericol de disparitie.

Planta Goldenseal are un spectru larg de actiune, fiind considerate un puternic antibiotic natural, datorita componentelor sale bioactive unice: alcaloizi izochinolinici (berberine, hidrastine, canadine), biotina, uleiuri volatile, rezine, inozitol, vitamine A, C, E, minerale și fitosteroli.

Berberina, din compozitia plantei este un alcaloid izochinolinic, cu numeroase efecte benefice: actiune antiinfectioasa, antiinflamatoare si imunostimulatoare. Sunt recunoscute proprietatile sale adjuvante in terapiile antitumorale, datorita actiunii distructive asupra telomerazei, enzima ce are rolul de a favoriza diviziunea anormala a celulelor tumorale, detectata in peste 85% dintre cazurile de tumori canceroase.

Biotina, cunoscuta si sub denumirea de vitamina B7 sau B8, face parte din grupa vitaminelor B si are rol esential in protejarea mucoaselor organismului si in metabolismul proteinelor, al lipidelor si al glucidelor. Biotina ajuta si la metabolizarea glucozei, ameliorand simptomele in diferite tipuri de diabet. S-a remarcat de asemenea faptul ca deficitul de biotina in organism conduce la scaderea imunitatii, la aparitia starilor de oboseala si la un aspect imbatranit al pielii si parului.

Uleiurile volatile extrase din radacina plantei Goldenseal au efect antiseptic si antiinflamator, actionand sinergic cu celelalte componente bioactive pentru asigurarea nivelului optim de sanatate a organismului.

Mineralele (calciu, fosfor, potasiu, mangan) si vitaminele (A, B, C, E) din compozitia plantei Goldenseal ajuta la detoxifierea organismului si la imbunatatirea functiilor ficatului, splinei, pancreasului si vezicii biliare.

Fitosterolii, lipide din structura plantei Goldenseal, au efect benefic in tratamentul complementar al alergiilor si al bolilor infecțioase cu Herpes simplex, Helicobacter pylori si bacilul Koch.

Toate aceste proprietati se regasesc acum in produsul natural Goldenseal de la Secom, recomandat ca un puternic antibiotic natural, datorita rolului sau antiinfectios viral, bacterian, fungic si parazitar, reducand patrunderea agentilor patogeni in tesuturi, prin actiunea eficienta a componentelor sale bioactive. Goldenseal ajuta la protejarea tuturor mucoaselor organismului si la reducerea inflamatiilor insotite sau nu de secretie abundenta (faringita, laringita, gingivita, amigdalita, gastrita, etc.).

Pe langa rolul sau adjuvant in tratarea racelii si a gripei, Goldenseal este recomandat si in sindromul oboselii cronice, infectii cu Herpex simplex, papilomatoza (HPV), sifilis, tricomoniaza, clamidioza, gonoree, vaginita, candidoza, infectii cu Helicobacter pylori, toxiinfectii alimentare, TBC si pneumonie.

Goldenseal face parte din portofoliul Secom si este disponibil in farmaciile si magazinele cu profil naturist din intreaga tara.

Goldenseal este un supliment alimentar. Se recomanda citirea cu atentie a informatiilor de pe ambalaj.