Designerul Tom Dixon transforma o biserica din sec. al XVII-lea intr-un spatiu de lucru chic

Designerul Tom Dixon transforma o biserica din sec. al XVII-lea intr-un spatiu de lucru chic
Designerul britanic Tom Dixon a lucrat la reamenajarea unei vechi biserici din secolul al XVII-lea intr-un spatiu creativ care sa ofere o ambianta placuta si eleganta. Pentru acest proiect Tom Dixon a colaborat indeaproape cu vicarul bisericii, dl Andrew Baughen, astfel incat transformarea temporara a interioarelor intr-un spatiu de lucru si un restaurant sa se faca fara probleme pentru elementele originale ale vechi cladiri. Inserarea catorva elemente din mobilierul si candelabrele create de Dixon in spatiul bisericii i-au oferit acesteia o nota de modernitate.   Motivatia din spatele acestui proiect a venit de la dorinta vicarului de a transforma biserica St. James intr-un spatiu mult mai primitor, pe toata durata zilei, pentru locuitori si pentru cei care lucreaza in Clerkenwell, o zona centrala din Londra. Interventia temporara i-a oferit lui Dixon ocazia de a-si etala noile modele de candelabre precum si cateva obiecte de mobilier, profitand de decorul istoric cu decoratii minutios elaborate, vitralii si spatii cu amplitudini deosebite.   „Pe masura ce Biserica evolueaza si se adapteaza noilor conditii ale secolului al XX!-lea, oportunitatea de a veni in intampinarea unei noi audiente si unor colaborari deosebite este o necesitate” declara Dixon. „Pentru iubitorii de design si pentru locuitorii permanenti din Clerkenwell, noi speram ca datorita interventiilor noastre minore, acest spatiu contemplativ si spiritual va fi mult mai confortabil si mai primitor.”     Cea mai impresionanta opera a designerului Tom Dixon este candelabrul Curve care a fost suspendat de tavanul frumos ornat al bisericii, oferind astfel un contrast interesant cu vitraliile de pe peretele opus. Scaunele cu forme geometrice sunt usor de recunoscut in interioarele bisericii si, impreuna cu mesele, au fost organizate pentru a crea un spatiu de lucru neprotocolar, in vreme ce alte obiecte au fost pozitionate in spatiul din apropierea altarului. Candelabrul, impreuna cu celelalte obiecte de mobilier, a fost donat bisericii si vor putea fi admirate si dupa ce se termina saptamana dedicata designului.