Logati-va pentru a putea crea un flux de stiri si produse compus din domeniile care te intereseaza.

Pret:Orice pret
Interese:Toate
Culoare:Toate culorile
Cum vor împărţi soţii Bezos averea de 137 de miliarde de dolari. CEO-ul Amazon şi-ar putea pierde statutul de cel mai bogat om din lume FOTO

Cum vor împărţi soţii Bezos averea de 137 de miliarde de dolari. CEO-ul Amazon şi-ar putea pierde statutul de cel mai bogat om din lume FOTO

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 137 de miliarde de dolari, va divorţa de soţia sa, MacKenzie Bezos, după 25 de ani de căsnicie.

Conform legii din SUA, în lipsa unui contract prenupţial, cei doi soţi vor trebui să-şi împartă echitabil proprietăţile pe care le deţin.

Astfel, sotia CEO-ului Amazon ar putea deveni după divorţ cea mai bogată femeie din lume, în timp ce Jeff Bezos va pierde fruntea clasamentului Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, scrie Cu o avere estimată la 137 de miliarde de dolari, magnatul american a devenit anul trecut cel mai bogat om din lume, depăşindu-l pe cofondatorul Microsoft, Bill Gates (63 de ani), care are în prezent o avere estimată la 100 de miliarde de dolari.  Potrivit legilor americane, banii câştigaţi în timpul căsniciei se împart în mod egal, dacă nu există un contract prenupţial şi dacă cei doi nu reuşesc să ajungă la o înţelegere financiară.  Potrivit presei internaţionale, există foarte mici şanse ca cei doi să fi semnat un contract prenupţial, astfel că, cel mai probabil, MacKenzie va primi jumătate din avere, însemnând aproximativ 69 de miliarde de dolari.  Cei doi nu au anunţat, însă, la ce înţelegere financiară au ajuns, iar presa internaţională speculează faptul că soţii Bezos vor dori să fie cât mai discreţi cu putinţă cu privire la partaj, pentru a nu afecta acţiunile Amazon.  MacKenzie Bezos este romancieră, iar cea mai cunoscută carte poartă numele de „The Testing of Luther Albright“.

Fosta soţie a miliardarului a fost una dintre primele salariate ale companiei Amazon, iar în anul 2014 a fondat platforma contra hărţuirii „ByStander Revolution“.  Cei doi sunt părinţii a patru copii, iar povestea lor de iubire a început atunci când amândoi lucrau la societatea de investiţii D.E.

Shaw, cu mult timp înainte ca Bezos să înfiinţeze Amazon, cea care i-a adus prosperitatea, scrie „Proprietatea dobândită în timpul căsătoriei este o proprietate comună“, a declarat Jennifer Payseno, avocat de familie la firma McKinley Irvin din Seattle.

Această lege include proprietatea asupra acţiunilor.

Reprezentanţii Amazon nu au răspuns la întrebări despre modul în care divorţul ar putea afecta compania.  O mare parte din averea lui Jeff Bezos provine din pachetul de 16% sau de 78,88 milioane de acţiuni din Amazon, care a devenit în această săptămână cea mai valoroasă companie de pe Wall Street.

Potrivit datelor Refinitiv Eikon, MacKenzie nu deţine niciun fel de acţiuni directe Amazon.

Dacă ar trebui să-şi împartă averea, Bezos ar fi nevoit, cel mai probabil, să-şi vândă o parte din acţiunile sale Amazon, ceea ce i-ar reduce controlul asupra companiei, notează sursa citată.  Este puţin probabil ca MacKenzie să vrea să se întâmple acest lucru, deoarece ar putea afecta creşterea averii familiei.

Liat Sadler, avocat matrimonial din San Francisco, a subliniat faptul că cei doi soţi au o datorie fiduciară unul către celălalt.  „Ei au datoria să nu piardă sau să devalorizeze resursele dobândite împreună în timpul căsătoriei, şi să păstreze ridicată valoarea proprietăţilor lor civile.

Nu cred că acţionarii ar trebui să se îngrijoreze cu privire la ce se va întâmpla cu Amazon din cauza divorţului“, a declarat avocata.  Cei doi au achiziţionat împreună cel puţin cinci proprietăţi pe teritoriul SUA:  în California, Washington, Texas, Washington D.C.

şi New York, în timpul celor 25 de ani de căsnicie, notează tabloidul britanic.  Soţii Bezos au anunţat, printr-un mesaj pe Twitter că intenţionează să divorţeze.

„Am decis să divorţăm şi să ne continuăm vieţile ca prieteni“, a scris Bezos.  „Rămânem o familie, rămânem prieteni dragi“, au concluzionat ei, după ce au explicat că au fost, timp de 25 de ani de căsnicie, „asociaţi în companii şi proiecte“.  După această veste, în presa internaţională a apărut informaţia că şeful Amazon ar divorţa pentru că are o relaţie extraconjugală cu fosta prezentatoare de televiziune, în prezent pilot de elicopter, Laura Sanchez (49 de ani).  Cei doi ar avea o relaţie care durează de opt luni.

De altfel, fosta prezentatoare este căsătorită, la rândul ei, cu impresarul şi agentul celebrităţilor de la Hollywood, Patrick Whitesell (53 de ani), scrie  Publicaţia National Enquirer a surprins imagini compromiţătoare cu Bezos şi Lauren, forţându-l astfel pe CEO-ul Amazon să anunţe separarea de soţia lui, după 25 de ani de mariaj, notează sursa citată.  Astfel, dezvăluie National Enquirer, Bezos şi Lauren Sanchez au fost surprinşi împreună în destinaţii exotice, călătorind cu avionul particular al mogulului.

De asemenea, au ieşit la iveală fotografii compromiţătoare cu cei doi, Jeff Bezos fiind cel care îi trimitea „selfiuri şi mesaje erotice“.  Cu toate acestea, o sursă apropiată soţilor Bezos a declarat pentru Daily Mail că cei doi „s-au străduit din greu“ să-şi salveze căsnicia şi că Jeff Bezos a început să se vadă cu Sanchez abia după despărţirea de MacKenzie..