Cum scapi de guma de mestecat de pe pantofi

Cum scapi de guma de mestecat de pe pantofi

Există țări în lume unde guma de mestecat este interzisă datorită efectelor negative pe care le are asupra mediului.

Gândește-te de câte ori nu ți-a rămas prinsă de pantofi vreo gumă roz sau verde. Ai simțit efectul lipicios toată ziua! În afara faptului că o poți îndepărta cu un obiect ascuți există și alte metode pe care trebuie să le ai în vedere.

3 metode de îndepărtare a gumei de mestecat de pe pantofi

Metoda înghețului

Ai nevoie de o pungă care se poate închide, un și pereche de pantofi afectată. Metoda este simplă, tot ce trebuie să faci este să bagi într-o pungă resigilabilă pantoful pe care este lipită guma. Ai grijă să presezi cu degetele punga de gumă. Bagi la congelator punga și o lasă timp de 2 ore. Vei vedea că guma de mestecat se va desprinde de pantof și va rămâne lipită de pungă.

Metoda uleiului pentru biciclete

Unul dintre cele mai folosite lubrifiante universale, WD 40 (se găsește și în magazinele de bricolaj din România) te poate ajuta să scapi de o rugina de pe lanțul de la bicicletă, de balamaua care scârțaie, dar și te poate scăpa de guma lipită pe talpa pantofilor. Tot ce trebuie să faci este să aplici pe guma de pe talpa pantofului afectat și să lași soluția să acționeze timp de un minut. Cu o cârpă vei putea îndepărta imediat guma.

Metoda acetonei

Ai nevoie doar de o sticluță de și un prosop de hârtie. Udă prosopul cu acetonă și freacă talpa pantofului pe care este prinsă captivă guma. Vinovata roz sau verde se va desprinde imediat.