Cum să îți alegi tipul de rever la sacou

Cum să îți alegi tipul de rever la sacou

Avem trei tipuri de revere: crestat, ascuțit și șal. Chiar dacă sunt doar trei variante, asta nu înseamnă că putem purta orice sacou indiferent de constituție, eveniment sau costum. Reverele transmit un mesaj subtil despre cât de formal sau casual este un sacou.

Reverul crestat (notch lapel)

Cum să îți alegi tipul de rever la sacou

Acest tip de rever îl vei întâlni la majoritatea sacourilor pentru că este cel mai ieftin și ușor de realizat.Îl poți recunoaște după unghiul de 75-90 de grade care se formează în punctul unde gulerul se întâlnește cu reverul. Reverul crestat merge purtat aproape la orice ocazie, dar nu îl vei întâlni la sacourile la două rânduri sau smoching. Asta îl face să fie nepotrivit în situațiile formale unde se cere Black Tie, dar excelent pentru costumele business. Sacourile cu reverele crestate merg pentru orice constituție și reprezintă alegerea cea mai sigură pentru fiecare bărbat.

Reverul ascuțit (peak lapel)

Cum să îți alegi tipul de rever la sacou

Reverul ascuțit este considerat cel mai formal deoarece acesta se regăsea la morning coats și dinner jackets. Asta îl face un rever clasic. Totuși, reverul ascuțit este mult mai greu de confecționat față de cel crestat și asta îi mărește prețul. Este recomandat persoanelor care vor să câștige câțiva centimetri în plus din punct de vedere vizual. Un rever bine croit îți poate aduce iluzia de umeri lați. Dacă ai de ales între un rever crestat şi unul ascuțit, cel din urmă va atrage cu siguranță atenția.

Reverul șal (shawl lapel)

Cum să îți alegi tipul de rever la sacou

Îl poți recunoaște după marginile rotunde și fără întreruperi dacă ar fi să-l comparăm cu gulerul crestat sau ascuțit. Se spune că reprezintă alternativa reverului ascuțit. Pe acesta îl vei întâlni doar la evenimentele black tie și la nunți. Singurul tip de costum care ar trebui să aibă guler șal este smochingul. Dacă ai o fizionomie rotundă, gulerul șal nu este cel mai potrivit deoarece îți mărește capul foarte mult și nu cred că ți-ai dori acest lucru.

Ai trei variante și, bineînțeles, îți poți personaliza sacoul în funcție de lățimea acestora. Lățimea reverului la este situată între 5.5 – 8.5 cm.

Cum să îți alegi tipul de rever la sacou

Care este preferatul tău?

sursa foto: , si