Cum dezinstalezi un update din Windows 10

Cum dezinstalezi un update din Windows 10

Pentru că nu toate actualizările au efecte pozitive, trebuie să știi cum dezinstalezi un update din

Windows 10 vine cu un amalgam de schimbări pozitive, iar prin prisma faptului că beneficiază de actualizări regulate din partea Microsoft, sunt șanse să devină și mai bun odată cu trecerea anilor. De aproximativ două ori pe an, pachete întregi de actualizări sunt trimise către utilizatori, întro manieră similară cu service pack-urile la versiunile de Windows anterioare.

Din păcate, pentru că update-urile sunt instalate în mod automat la Windows 10 și vizează atât elemente hardware, cât și software, există posibilitatea cât se poate de reală ca ceva să meargă prost. Asta înseamnă că nu este deloc exclus să nu vă mai meargă placa de rețea la fel de bine după o actualizare defectuoasă sau sistemul să începe să afișeze din senin niște erori. În astfel de situații, soluția ar fi să știi cum dezinstalezi un update din Windows 10.

Pentru că există două feluri de actualizări, acestea implică două soluții diferite. În primul rând, vorbim de Acestea pot veni la pachet cu probleme mai ales în cazul celor înscriși în programul Windows Insider, context în care, vorbim practic de un sistem de operare beta.

Pentru a dezinstala un Build instalat recent, intrați în meniul de Start și accesați secțiunea Settings. Intrați la Update & Security, iar în partea stângă faceți click pe Recovery. În meniul ce va fi afișat în partea dreaptă, faceți click pe butonul marcat Get Started de sub Get back to an earlier build. Urmați pași afișați pe ecran și reporniți sistemul. Așteptați-vă ca procesul să dureze între 10 și 30 de minute, dacă nu mai mult.

Pentru a dezinstala actualizări obișnuite, precum cele la drivere pentru componente hardware, Windows Defender sau Adobe Flash folosit în Internet Explorer și Edge, trebuie să intrați în alt meniu. Faceți click pe Start, intrați în Settings și accesați Update & Security – Windows Update. Faceți un click pe Advanced Options pe această pagină și intrați la View your update history. În partea de sus, optați pentru Uninstall updates. În scurt timp, ar trebui să vedeți o listă de actualizări instalate recent. Acestea sunt sortate cronologic. Faceți dublu click pe cel pe care îl doriți dezinstalat sau faceți un singur click și alegeți Uninstall.