Când vrei să ştii cum să afli codul PUK, trebuie să ştii mai întâi că acesta îţi poate fi comunicat doar de către operator.  înseamnă , dar este cunoscut şi drept PIN unlocking key (PUK, pe scurt). Spre deosebire de codul PIN clasic pe care îl setezi din telefon, acest cod PUK este dependent de cartelă şi de operator. Cel mai uşor îl afli de pe cartela de plastic care ţi-a venit odată cu SIM-ul. Dacă nu o mai ai, aplici una dintre metodele de mai jos.

Cum să afli codul PUK la Vodafone

La toţi operatorii mari te poţi duce în contul tău de abonament, accesibil prin site sau aplicaţie, şi modifici de acolo, Din , intri în  şi accesezi aria  (sau direct în mediu, dacă ai cartelă preplătită). 

Dacă nu ai un astfel de cont, cel mai bine suni la *100# şi alegi secţiunea  - . Sunt paşi simpli de urmat, dar dacă ai abonament va trebui să ştii parola pentru acel abonament. De regulă, este formată din ultimele patru cifre din CNP. Mai ai şi varianta în care suni la *222 şi spui comanda . Dacă ai prepay, va trebui să alegi secţiunea  şi . Altfel, ca ultimă soluţie, apelează la 037022222.

Cum afli codul PUK la Orange

La fel ca la Vodafone, poţi rezolva online. Din  alegi  şi găseşti câmpul Acolo găseşti codul PUK şi ai rezolvat problema. Altfel, va trebui să încerci numerele pentru servicii Orange.

Apelezi *100# şi alegi opţiunea , apoi , unde ţi se va cere numărul de telefon. Poţi afla codul PUK şi prin apel la 444, adică serviciul clienţi pentru prepay, sau 411 pentru abonaţi. 

Cum să afli codul PUK la Telekom

Poţi accesa  şi în secţiunea  găseşti câmpul . Altfel, suni la *100# şi urmezi instrucţiunile până ajungi la secţiunea despre PUK. Mai poţi apela 1234 şi urmezi succesiunea de paşi: 1 (selectarea limbii), 3 (pentru roaming şi PUK) şi 3 (codul PUK). Pe prepay succesiunea este: 1 (pentru limba română), 1 (pentru credit şi extraopţiuni) şi 7 (pentru codul PUK).

Totuşi, trebuie să ţii cont că pentru abonament Telekom ai nevoie de parola de acces la serviciil 

Dincolo de toate sfaturile de mai sus, cel mai simplu sau banal mod de a afla codul PUK pentru DigiMobil este să suni. Suni la 031 400 7777 sau *777.