Costumul la comandă made to measure online

Costumul la comandă made to measure online

În ziua de azi, avem multe variante de a ne alege hainele. Cel puțin avem magazine, persoane care vând haine din fabrică, haine made to measure și care se fac la comandă online. Vreau să pun accentul pe hainele la comandă online pentru că am testat un astfel de serviciu care nu este din România. A fost o experiență nouă și o adevărată plăcere se pot testa așa ceva.

În primul rând, să-ți faci ceva la comandă prin intermediul internetului este destul de greu pentru că trebuie să îți iei singur măsurătorile, până am dat de . După câteva mail-uri schimbate între mine și managerul Bobby, am primit un pachet cu un metru de croitorie și un mostrar unde am putut verifica materialele. Am ales ca material un gri cu imprimeul herringbone din lână merino superfină care se va regăsi într-un costum din trei piese.

După ce am ales materialul, pe site-ul  ți se oferă două opțini, să te măsori singur și/sau un costum pe care îl ai și ți se potrivește pentru o precizie cât mai exactă. Pasul de mai jos mi-a plăcut pentru că îți oferă șansa să îți personalizezi costumul în funcție de tipul tău de corp.

Pentru următorii pași ai nevoie de cineva care să te ajute pentru a avea o măsurătoare cât mai exactă. Totul este simplificat prin materiale video scurte pentru fiecare pas în parte. Astfel, șansele de a face ceva greșit scad.

Îți recomand să fii sincer și să dai rezultatele exacte. Dacă ai burta și vrei să dai mai puțini centimentri pentru că oricum vei slăbi, este o minciună. În cazul în care slăbești îți asumi acest lucru și vei duce costumul la croitor pentru eventuale modificări sau te măsori după ce scapi de câteva kilograme.

În urma unor greșeli din timpul măsurătorilor, am dat câteva date eronate.  au sesizat acest lucru și m-au rugat să reiau anumite măsurători pentru siguranță. Având în vedere că au câteva standarde în care trebuie să se încadreze corpul uman au observat rapid că ceva nu este în regulă.

Ca imaginea să fie completă, ești rugat să îți încarci și o fotografie pentru a putea verifica postura corpului. Dacă dorești ceva detalii speciale, trebuie să le ceri, cum ar fi o butonieră colorată, nasturi funcționali la manșete, buzunar la piept la vestă, pantaloni cu sau fără gaică, etc.

În trei săptămâni mi-a ajuns costumul, aproape perfect. Deși puteam beneficia gratuit de retușuri, am ales să le fac la croitor meu. Bobby mi-a spus că uneori se mai întâmplă ca la un produs pe care îl comanzi pentru prima dată, să necesite mici modificări. Imaginează-ți că astfel de lucruri se întâmplă și când faci un costum made to measure(MTM) chiar dacă mergi la un croitor specializat. Dar acuratețea devine mai bună la următoarele produse având în vedere că sunt deja obișnuiți cu tipul tău de corp și experiența anterioară. Retușurile pe care le-am făcut la croitor au fost suportate de Bobby.

Rezultatul se poate observa mai jos

Un costum la trei piese ajunge la prețul de 339 de euro circa 1450 de lei. Prețul este mai mic față de mulți alții care fac MTM, aș putea zice chiar mediu.

este o firmă din Bulgaria care face costume MTM folosind țesături din Italia și Marea Britanie. Mi-a plăcut foarte mult acurațea lor  în a realiza MTM care este aproximativ la fel ca și măsurătorile clasice la un croitor. Clientul nu se pierde după ce dă comanda pentru că se ocupă de el de la început până la sfârșit. În plus, dacă nu ești mulțumit de costum, acesta se retușează gratuit. Din surse sigure, sunt și brand-uri din România care își fac acolo hainele. Un alt avantaj, este că totul se face de la tine acasa sau de la birou, atunci când ai timp liber. De regulă, la costumele MTM din România fie te deplasezi la croitor, fie vine el la tine.

Alte recenzii despre Dragon Inside le poți vedea pe , ,  și 

Ce părere ai despre hainele la comandă online?