Cel mai nou tratament anti-aging: pelicula de silicon care șterge ridurile

Cel mai nou tratament anti-aging: pelicula de silicon care șterge ridurile

Cu toții visăm să descoperim elixirul tinereții, iar cea mai nouă provocare a cercetătorilor în domeniul cosmetic este un tratament care promite să șteargă ridurile și să îți lase pielea perfect întinsă.

Este vorba despre un tratament cu efect ”second skin” prin care îi sunt redate pielii proprietățile și aspectul sănătos. Masca reprezintă, de fapt, o peliculă de silicon, care se aplică pe ten și care au acest efect.

Odată cu trecerea timpului, mediul înconjurător, procesul de îmbătrânire, alimentația își pun amprenta asupra pielii, iar tenul nostru își pierde proprietățile. Acest film realizat din straturi de polimer X stratificat (XPL), adică un material care are la bază siliconul, are capacitatea de a imita caracteristicile tenului. De aceea este elastic, invizibil, de durată și hidratează pielea, conform echipei de cercetători de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, din Statele Unite ale Americii.

Citește și:

Inițial, masca este un lichid care, după ce este aplicată pe față devine ca o peliculă elastică, cu aderență și fermitate. Creează astfel o barieră însă care lasă pielea să respire, redudând astfel apariția ridurilor, a cearcănelor și a pungilor de sub ochi.

Testele au arătat că masca ajută la hidratarea pielii care suferă de deshidratare severă și o face să arate mult mai tânără, stopând apariția pungilor sub ochi. Pelicula din silicon se poate întinde cu până la 250 la sută și poate reveni la forma inițială.

Cel mai nou tratament anti-aging: pelicula de silicon care șterge ridurile

În urma studiilor, cercetătorii, care au testat masca pe 12 voluntari, au ajuns la concluzia că aceasta are capacitatea de a reduce vizibil pungile de sub ochi, reducând cu două grade gravitatea problemei, pe o scară de 1 la 5.

”O astfel de performanță a fost obținută până acum numai prin blefaroplastie, care este o intervenție chirurgicală invazivă”, a scris unul dintre realizatorii studiului în cercetare.

Citește și:

Filmul din silicon a avut rezultate la fel de bune și în alte zone ale corpului. A fost aplicat coapsele și gambele a 22 de voluntari, scăzând rata de deshidratare a pielii la 9.

Foto: 123rf.com