Ce simbolizează cercurile olimpice

S-a crezut, de-a lungul timpului că cele cinci cercuri olimpice  simbolizează cele cinci continente (America, Europa, Asia, Africa și Oceania). Cele două continente americane sunt considerate a fi unul singur, iar Antartica nu este luată în considerare.

Jocurile moderne olimpice se datorează eforturilor lui Pierre de Coubertin, care a reușit să învie o tradiție străveche la sfârșitul secolului 19. Primele jocuri olimpice moderne au avut loc la Atena în 1896.

  • Steagul Olimpic reprezintă cele cinci cercuri olimpice pe fundal alb. Cercul albastru este reprezentat ca fiind primul din stânga, urmat apoi de cel galben, negru, verde și roșu.
  • Coubertin nu a specificat niciodată ce reprezintă cele șase alese (se include și fundalul alb). Se crede totuși, că alegerea s-a făcut ținându-se cont de culorile steagurilor tuturor națiunilor. Cel puțin o culoare dintre cele cinci se regăsește pe steagul fiecărei țări.
  • Alegerea culorilor s-a făcut, pentru ca fiecare țară de pe Pământ să adopte spiritul olimpic și să ia parte la acest fenomen.
  • în sine și felul în care sunt așezate arată dorința de colaborare, de unitate între țările participante.
  • Coubertin a ales cercurile fiind inspirat din coronițele de dafin, măslini sau stejar sau pe care le primeau sportivii câștigători în perioada antică.