Logati-va pentru a putea crea un flux de stiri si produse compus din domeniile care te intereseaza.

Pret:Orice pret
Interese:Toate
Culoare:Toate culorile
Ce paşi trebuie să urmeze un cuplu care face FIV

Ce paşi trebuie să urmeze un cuplu care face FIV

În România unul din şase cupluri suferă de.

De multe ori, pentru acestea, soluţia de a concepe un copil o reprezintă procedura de fertilizarea în vitro (FIV).

În timpul procedurii de, ovule mature sunt preluate de la ovare şi fertilizate de către spermatozoizi într-un laborator.

Apoi, ovulul fecundat (embrionul) este implantat în uter.

  Pentru că, din păcate, informaţiile existente despre procedura de sunt de multe ori disparate sau incomplete, Dr.

Diana Cocei,  medic primar obstetrică-ginecologie şi embriolog, vine în întâmpinarea şi ne vorbeşte despre paşii pe care trebuie să-i urmeze atunci când apelează la fertilizare in vitro:   1.

Primul consult: După un an de încercări nereuşite de a obţine o sarcină pe care naturală, orice cuplu trebuie să ia în calcul un consult de .

În cadrul acestuia, medicul va analiza documentele medicale deja existente – analize, consulturi anterioare, iar în urma acestei discuţii, medicul stabileşte dacă mai sunt necesare sau nu alte investigaţii.

După ce toate investigaţiile solicitate de medic au fost efectuate şi colectate în dosar,  se stabileşte dacă este sau nu oportună.    2.

Pregătirea pentru fertilizarea in vitro: După ce a fost întocmit un dosar FIV, se va stabili o consultaţie în timpul ciclului menstrual anterior tratamentului programat.

Această consultaţie trebuie să aibă loc la cel târziu 14 zile de la debutul fluxului menstrual.

În cadrul acestui ciclu menstrual, protejaţi-vă prin metode tip barieră (prezervativ, diafragmă, capişon etc.)  pentru a nu rămâne însărcinată.

  3.

Consultaţia preliminară: În cadrul acestei întâlniri, medicul va explica etapele procesului de fertilizare in vitro, conform investigaţiilor adunate în dosarul medical.

De asemenea în cadrul consultaţiei preliminare se va stabili tipul de protocol de stimulare ovariană potrivit situaţiei cuplului şi data începerii efective a tratamentului.

  4.

Stimularea ovariană: Exista 3 tipuri de protocoale de stimulare ovariană ( protocol lung, scurt sau scurt cu antagonişti Gn RH).

În funcţie de rezultatele obţinute în urma investigaţiilor precedente medicul va recomanda atât data cât şi tipul de tratament injectabil ce va fi urmat.

  Citeste mai mult  .