Ce însemnă să ai deget de autostopist?

Ce însemnă să ai deget de autostopist?

Poate ai observat că anumite persoane își pot îndoi spre exterior degetul mare de la mână astfel încât să se formeze un unghi cosiderabil între primele două falange.

Când eram mici, acele persoane ce puteau să își îndoaie degetul așa erau bănuite că îți rod unghiile prea mult sau că o să fie buni la baschet.

În termeni medicali, acest fenomen se numește hiperextensibilitate distală. O genă recesivă este responsabilă pentru mobilitatea deosebită a celor două falange de a se îndoi spre exterior la cel puțin 60 de grade.

Doar 1% din populația planetei are această caracteristică a degetului mare. Această trăsătură nu afectează în niciun fel viața celui care o are.

O persoană care acest tip de deget nu este mai predispusă la a face autostopul mai des. Numele său se leagă de gestul pe care îl fac cei care vor să facă autostopul, gestul strângerii degetelor în pumn și îndreptării degetului mare (similar cu semnul de Like de pe Facebook).

Unii medici asociază degetul autostopistului cu boli ca displazia diastrofică sau artita reumotoidă.

În chiromanție, acest deget al autostopistului arată oamenii care știu să coopereze. Iubesc pacea și sunt modești. Se mișcă mai încet și detestă orașele aglomerate. Locurile potrivite pentru ei sunt Thailanda sau Bali.