Camașa cu guler în contrast

Camașa cu guler în contrast

Dacă urmează să îți cauți un model de cămașă mai deosebit, poți încerca o cămașă cu guler contrastant. Este diferită față de modelele obișnuite, se poartă doar la unele ocazii și doar de către anumite persoane.

Cămașa cu guler alb contrastant a apărut în urma unui compromis. Se dorea un alt model de cămașă, dar care să fie albă. La sfârșitul secolului al XIX-lea s-a încercat introducerea cămășilor cu dungi în domeniul business. Din păcate, pe acea vreme, orice altă cămașă care nu era albă era considerată că se poartă doar pentru a ascunde faptul că nu a fost spălată. În acea vreme, gulerele erau detașabile pentru a crea impresia unei garberobe mai bogate. În plus, era mai simplu să speli gulerul decât întreaga cămașă.

În acea perioadă culoarea gulerului de cămașă făcea diferența dintre clasele sociale. Gulerul albastru era reprezentativ pentru populația care se ocupa de munca fizică. Iar gulerul alb reprezenta populația care își desfășura activitatea într-un birou.

Această cămașă a fost un simbol al modei în vestimentația omului de afaceri al anilor `80 care a fost popularizată datorită personajului Gordon Gekko jucat de Michael Douglas în filmul Wall Street. Dacă îți dorești o astfel de cămașă, alege modelul clasic, albastru cu guler alb, pe care l-a purtat Gordon Gekko. Turnbull & Asser au fost cei care l-au îmbrăcat pe Gordon Gekko și încă mai produc și astăzi cămașa sub denumirea “The Gekko”. Se mai găsește sub denumirea de Banker’s Collar datorită bancherilor care purtau această cămașă.

Dacă dorești să porți cămăși cu guler în contrast alege să porți și o cravată pentru a atrage atenția asupra gulerului. În plus, această cămașă te ajută să atragi atenția și asupra feței.

Având în vedere istoricul din spatele acestei cămăși ea este mai potrivită pentru situațiile formale. Aș folosi această cămașă pentru a crea un balans de clasic modern într-o ținută sau de a accentua o ținută clasică. În ziua de astăzi, această cămașă este purtată de bărbații care au statutul de dandy.

La vei găsi cămașa cu guler alb. Aceasta se pot vedea la oricare dintre magazinele din Iași, Botoșani, Timișoara, Cluj sau București.