Logati-va pentru a putea crea un flux de stiri si produse compus din domeniile care te intereseaza.

Pret:Orice pret
Interese:Toate
Culoare:Toate culorile
Câinii, cei mai buni prieteni ai omului? Total greşit: câinii se pot dovedi manipulativi, pentru a obţine ceea ce îşi doresc

Câinii, cei mai buni prieteni ai omului? Total greşit: câinii se pot dovedi manipulativi, pentru a obţine ceea ce îşi doresc

„Câinele este loial, onest, obedient, cel mai bun prieten al omului?” – un nou studiu arată că nu întotdeauna! Câinii se pot dovedi manipulativi , atunci când vor să obţină ceea ce îşi doresc! Conform unui studiu condus de Marianne Haberlein, care analizează cogniţia câinilor la Universitatea din Zurich, câinii sunt capabili de decepţie şi se pot folosi  de aceasta pentru a obţine, spre exemplu, mâncarea pe care şi-o doresc.

Decepţia a fost descrisă în acest studiu ca fiind „utilizarea semnalelor false pentru a schimba comportamentul receptorului”.

Studiul a presupus interacţiunea a doi oameni cu mai mulţi câini.

Patrupedele trebuiau să conducă cele două persoane la trei cutii diferite: una conţinea un cârnat, alta mâncare pentru câini nu prea apetisantă şi a treia era goală.

O persoană era deschisă şi oferea mâncare câinilor, iar cealaltă persoană ţinea mâncarea pentru ea.

S-a observat că patrupedele conduceau mai des persoana cooperantă către cutia care conţinea cârnatul (inutil de spus că exista marea şansă pentru câine să câştige mâncarea gustoasă), pe când cealaltă persoană competitivă era deseori condusă la cutia goală.

Haberlein a rămas surprinsă de cât de repede au învăţat câini, luându-le doar două zile pentru a crea un tipar şi o diferenţiere evidentă între cei doi participanţi; timp mult mai scurt comparativ cu alte animale precum maimuţele.

Aşadar, este foarte posibil ca toată ideea că patrupedul este cel mai bun prieten al omului să fie totul o mare decepţie lansată de câini pentru a-şi asigura un trai fără griji în preajma omului, profitând din plin de bunăvoinţa unora.

Voi ce părere aveţi? Pot fi câinii cei mai buni prieteni ai omului, cei mai dezinteresaţi? Foto: Freepik.