Andy Garcia îl va readuce la viață pe Brâncuși în filmul „The...

Andy Garcia îl va readuce la viață pe Brâncuși în filmul „The...

Actorul Andy Garcia îl va interpreta pe sculptorul român Constantin Brâncuşi în pelicula „The Sculptor”, la mai mult de zece ani după ce l-a interpretat pe discipolul acestuia, Amedeo Modigliani.

Informaţia a fost confirmată de regizorul Mick Davis, cel care a regizat filmul „Modigliani“, filmat în România. Davis a publicat pe pagina personală de Facebook o fotografie alb-negru cu celebrul actor Andy Garcia, înfățișat cu o barbă similară lui Brâncuși și o pereche de ochelari. „Andy will play Brancusi in The Sculptor” (Andy îl va juca pe Brâncuşi în „Sculptorul”), a scris regizorul.

Deocamdată, pe IMDB, în dreptul lui Andy Garcia nu figurează acest rol, iar pe pagina lui Mick Davis nu este adăugat filmul „The Sculptor”. Probabil că motivul e că producția filmului e în fază incipientă, potrivit .

În 2004, Mick Davis a realizat filmul „Modigliani”, o biografie a pictorului italian Amedeo Modigliani, care a fost ucenicul lui . Filmul a fost realizat la studiourile din Buftea, iar Andy Garcia are rolul principal, al discipolului lui Brâncuşi. Filmul a fost foarte bine primit de public, bucurându-se de multe critici pozitive, iar Andy Garcia a apărut pe micile și marile ecrane alături de nume precum Eva Herzigova, Udo Kier şi Jim Carter, Theodor Danetti, Mihai Gruia Sandu, George Ivaşcu, Dan Aştileanu, Lia Bugnar şi Dorina Lazăr.

Cât despre Andy Garcia, pe numele său întreg Andrés Arturo García Menéndez, acesta a devenit cunoscut la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, apărând în mai multe producții de succes, printre care Nașul: Partea a III-a, Incoruptibilii, Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve, Ocean’s Thirteen, The Lost City sau When a Man Loves a Woman. Pentru rolul Vincent Mancini din Nașul: Partea a III-a a fost nominalizat la Oscar pentru categoria Cel mai bun actor în rol secundar.

Până obținem mai multe informații legate de filmul „The Sculptor”, vă sugerăm să vedeți sau să revedeți filmul Modigliani: