Alege-ţi rujul în funcţie de culoarea ochilor

Din fericire, există o varietate de nuanțe superbe de ruj și iată cum să le combini în funcție de culoarea ochilor tăi.

Un lucru e cert: marii designeri internaționali spun că, pentru sezonul toamnă-iarnă 2016⁄2017 una dintre regulile de bază în tendințele de machiaj este să nu asortăm rujul la culoarea aleasă pentru fardurile de ochi. Hei, dar treaba asta ne prinde de minune! Totuși, putem să învățăm câteva reguli simple despre cum să ne scoatem în evidență ochii folosind exact tonurile de ruj care trebuie. Iată la ce ne referim:

Citește și:

Dacă ai ochii…

Căprui

Pat McGrath, make-up artist internațional spune că ochilor de culoarea ghindei li se potrivește cel mai bine rujuri într-o nuanță corai și cele în tonuri de bej stins – care sunt atât de trendy acum! Propunerea noastră? Încearcă Sephora Rouge Mat în nuanța Peace & Rock și rujul MakeUp Forever în nuanța Artist Beige 104.

Albaștri

Una dintre cele mai solicitate make-up artiste din lume este Caitlin Wooters. Americanca a avut șansa să lucreze cu multe celebrități pe și ne sfătuiește să evidențiem ochii albaștri cu un ruj roșu pasional sau cu unul roz prăfuit, mai ales dacă tenul tău este mai închis la culoare. Poți testa rujul Rouge somber mat în nuanța 120 de la Natural Paris și Melted Matte în nuanța Queen B de la too faced (120 lei).

Citește și:

Negri

Dacă ai ochi negri îți sugerăm să încerci în nuanțe fuchsia și magenta (ce spui de Glossy Kiss în nuanța berry kiss, 5,60 lei de la essence?) și în tonuri nude, așa cum e rujul de buze Lasting Finish By Kate de la Rimmel, în nuanța 56 (preț 29 lei).

Verzi

Știai că doar 140 de milioane de persoane din cele șapte miliarde care trăiesc pe glob au ochii în diverse nuanțe de verde? Dacă te bucuri de această culoare a ochilor, încearcă rujuri în tonuri portocalii și roz zmeură. Noi îți propunem Collistar Magic Gloss – Infinite Colour în nuanța 54 Carminio Voluttuoso (85 lei) și Deborah Milano Red Shine în nuanța 03 (46 lei).

Foto: 123rf.com