Academia Română cedează în faţa presiunilor internetului! De azi înainte, corect e “partikip”

Academia Română cedează în faţa presiunilor internetului! De azi înainte, corect e “partikip”

Începând de azi, limba română e mai bogată cu un verb! Institutul de Lingvistică “Nelu Ploieşteanu” şi Academia Română au acceptat să introducă în dicţionare cuvântul “a partikipa”, din ce în ce mai folosit de românii care partikipă la promoţii şi tombole pe Facebook.


Deşi nu e încă membru cu drepturi depline, la şedinţa Academiei a partikipat şi Eugen Mândruţă, reprezentant al internetului, a cărui pledoarie pentru modernizarea limbii i-a convins chiar şi pe cei mai conservatori dintre academicieni. “Ne plake, nu ne plake, limba se skimbă, knd faki un OC tre să iei like-uri pe Junimea k să fii mafiot!”, a exclamat acesta în aplauzele celorlalţi partikipanţi.

“Partikip!”, a exclamat acad. Eugen Simion, semnând decretul prin care cuvântul preferat al Facebookului intră definitiv în vocabularul tuturor românilor.

Pentru a sărbători evenimentul, câţiva filologi şi lingvişti au căzut de acord să ofere unui fan norocos, prin tragere la sorţi, o Volgă din 1963 care nu le mai trebuie. “Tot ce trebuie să faceţi e să daţi share acestei postări şi, bineînţeles, să scrieţi ‘Partikip’”, au transmis aceştia.