Logati-va pentru a putea crea un flux de stiri si produse compus din domeniile care te intereseaza.

Pret:Orice pret
Interese:Toate
Culoare:Toate culorile
A fost descoperită prima specie de broască fosforescentă

A fost descoperită prima specie de broască fosforescentă

O broscuţă din Amazon ascundea un secret brilliant.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că este primul amfibian florescent.

Strălucirea verde apare atunci când este poziţionată sub lumina UV, iar şi mai interesant de atât este că acest fapt ar putea fi un lucru comun pentru amfibieni, însă până în prezent cercetătorii nu s-au gândit să analizeze acest aspect.

Broasca (Hypsiboas punctatus) are o culoare verde deschis, în general, cu pete roşii, albe şi galbene.

În general, se găseşte în bazinul amazonian, în râuri şi pe căile navigabile.

Oamenii de ştiinţă au făcut descoperirea atunci când au încercat să analizeze pigmentul pielii: au pus o lumină UV deasuprea creaturii şi nu mică le-a fost uimirea când descoperit că este fluorescentă.

Descopeirea a fost publicată în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Experţii de la Bernardino Rivadavia Natural Sciences Museum din Buenos Aires, cei care au făcut descoperirea, au ajuns la concluzia că “vinovate” pentru culoarea verde sunt trei molecule din ţesutul limfatic, pielea şi secreţia glandulară a broaştei.

Aceştia au descoperit că broasca emite o cantitate impresionantă de lumină, echivalentul a 18% din lumina Lunii pline sau 30 % din lumina apusului.

Fluorescenţa implică absorbirea luminii cu unde scurte şi retrimiterea ei pe unde lungi, ceea ce îi conferă culoare verzuie sau uneori galbenă.

Experţii susţin că puţine vertebrate dispun de această abilitate.

Deşi culorile fosforescente sunt mai des întâlnite în cazul animalelor marine, există şi exemplare de papagali cu astfel de pene..