Logati-va pentru a putea crea un flux de stiri si produse compus din domeniile care te intereseaza.

Pret:Orice pret
Interese:Toate
Culoare:Toate culorile
A doua generatie a sportivei GT86 confirmata in sfarsit de Toyota

A doua generatie a sportivei GT86 confirmata in sfarsit de Toyota

Un oficial al japonezilor de la Toyota a confirmat cea de-a doua generatie a modelului GT86.

Aceasta va debuta fie la finalul lui 2018, fie la inceputul lui 2019 si cel mai probabil va fi construit in colaborare cu conationalii de la Subaru.

GT86-le sau pur si simplu 86, asa cum este cunoscuta in anumite piete de desfacere, a debutat in 2012 ca o masina sport dezvoltata de japonezii de la Toyota impreuna cu cei de la Subaru.

Aceasta a devenit foarte rapid populara in randul fanilor si a primit numeroase feedback-uri pozitive din partea specialistilor.

Privita ca si o succesoare a legendarei AE86 sau Hachiroku, sportiva japoneza a pariat pe un motor boxer pozitionat in fata, tractiune spate si un centru de greutate coborat pentru o manevrabilitate imbunatatita.

Avand deja patru ani de activitate si mare nevoie de o improspatare, constructorul japonez de automobile a confirmat printr-un oficial al sau ca a doua generatie GT86 este in lucru.

Mai exact, potrivit directorului diviziei europene Toyota, Karl Schlicht, aceasta a primit unda verde din partea conducerii, iar acum urmeaza ca inginerul sef sa se apuce de treaba.

"GT86 va continua.

Masina serveste un scop maret.

Nu renuntam la ea si este intentia noastra sa continuam cu aceasta masina," sustine Schlicht.

Intrebat daca si aceasta noua generatie va fi dezvoltata impreuna cu cei de la Subaru, oficialul constructorului nipon a declarat ca "[...] Nu se stie deocamdata.

Dar pentru ca acest concept sa continue sa foloseasca un motor pozitionat mai jos decat normal, ar trebui sa facem asta.

Sunt foarte multe motive sa continuam colaborarea cu Subaru." Aceasta ultima ipoteza este sustinuta si de mai multe voci care sustin ca inainte de a alege sa colaboreze cu cei de la Subaru, japonezii de la Toyota se gandeau serios la un parteneriat cu cei de la Mazda.

Insa, avand in vedere ultimele declaratii ale presedintelui Mazda despre motorul rotativ si mai ales despre renuntarea construirii unui succesor al RX8-ului, o alegere logica ar fi ca cea de-a doua generatie a modelului GT86 sa fie dezvoltat tot impreuna cu cei de la Subaru.

Asa cum am mentionat la inceputul acestui articol, noua Toyota GT86 ar urma sa debuteze la finalul lui 2018 sau la inceput de 2019, asa ca fanii marcii mai au ceva de asteptat..