7 lucruri pe care nu le știai despre rujuri

7 lucruri pe care nu le știai despre rujuri

Rujul este cel mai folosit produs cosmetic. Una din trei femei nu iese din casă fără să aplice un pic de ruj.

Până la urmă, există rujuri pentru fiecare culoare de ten, pentru fiecare tip de buze, există rujuri hidratante, rujuri mate, rujuri lucioase, rujuri cu proprietăți de mărire a buzelor etc. Un produs atât de versatil este destinat să ajungă în poșeta oricărei femei.

Dar, cu siguranță, sunt încă multe lucruri pe care nu le știi despre rujuri.

  1. Rujul tău are insecte în el

Pigmenții rujului tău roșu preferat sunt obținuți de obicei din fierberea unor insecte. Rujul poate conține și ceară de albine sau capsicină (din ardei iute).

  1. Chelnerițele ce poartă ruj primesc bacșiș mai mare

Un studiu din 2012 a arătat că femeile ce folosesc ruj roșu au tendința să primească bacșișuri mai mari decât femeile care nu folosesc deloc ruj. Se pare că oamenii sunt atrași de culoarea roșie și reacționează pozitiv la vederea ei.

  1. Cele mai multe rujuri sunt cumpărate în zilele ploioase

Un ruj potrivit pe buze poate crește încrederea unei femei. Există studii care au arătat că femeile au tendința de a-și cumpăra tuburi de ruj în perioadele mai ploioase.

  1. Rujul a fost interzis în unele state

De-a lungul timpului, bărbații s-au temut de puterea rujului de pe buzele femeii. În 1915, în SUA, Kansas rujul a fost interzis femeilor sub 44 de ani.

  1. Există un fenomen economic numit efectul rujului

Economiștii au descris acest efect ca fiind caracterizat de o creștere a vânzărilor de rujuri de lux în perioadele de criză economică.  De exemplu, după atacurile teroriste din septembrie 2011, s-au vândut de două ori mai multe rujuri decât în aceiași lună în anul precedent.

  1. Rujul expiră în doi ani!

Deși unele persoane cred că rujul nu expiră, acesta are o durată de viață de aproximativ de doi ani de la momentul din care iese din fabrică. Acesta se poate strica însă și mai devreme. Mirosul rânced ar trebui să te facă să-l arunci imediat. Dacă vrei să prelungești viața rujului tău, ține-l în frigider.

  1. Femeile mănâncă ruj!

O femeie care folosește ruj, va ajunge să mănânce circa 2 kilograme de ruj în decursul vieții.